Een bestelling retourneren

Ben je niet tevreden of wil je jouw bestelling geheel of gedeeltelijk naar ons terugzenden? Geen probleem.

Algemeen herroepingsrecht / Retournering


De klant kan indien hij niet tevreden is met het product dit terugsturen binnen de 30 dagen na ontvangst van de bestelde producten.


Handleidingen, stroomkabels, verpakkingsmateriaal, enz… dienen ook steeds in de verpakking te zitten.


Als deze bovenstaande punten gerespecteerd worden en het aangekochte product behoort niet in de categorieën opgesomd in art. 3.2 dan kan een terugbetaling gedaan worden.


Een product retourneren is gratis maar u dient op voorhand wel even uw aanvraag tot retour door te geven aan onze klantendienst via [email protected]. Vervolgens kunnen wij de retour opstarten en de nodige labels bezorgen om het product te retourneren of een specifieke transporteur aanstellen om het product af te halen. De terugbetaling zal op dezelfde manier gebeuren als waarop de bestelling geplaatst is. Enkel bij contante betalingen bij levering zal het aankoopbedrag teruggestort worden op een door de klant aangegeven rekeningnummer bij de aanmelding van de retour. Dit omdat de transporteurs die de retour regelen geen contante terugbetalingen kunnen voorzien. Alle bestellingen die online besteld en betaald werden zullen dan wel op dezelfde manier terugbetaald worden.

Als de retour goedgekeurd wordt door de bevoegde instantie bij belomax dan zal de klant binnen de 15 dagen na ontvangst van de retour in het magazijn terugbetaald worden.


Een retour aanmelden verloopt op de volgende manier:


1)      De klant dient de klantendienst van Homeshop BVBA te informeren via [email protected] binnen de 30 dagen na ontvangst van zijn bestelling dat hij niet tevreden is met het product of dat hij / zij dit gewoon retour wenst te sturen.

2)      Een medewerker van belomax zal vervolgens contact opnemen via mail om de procedure van retour door te geven en zal ook de nodige labels of afhaalafsrpaak doormailen

3)      De klant kan het pakket klaarmaken voor retour en laten afhalen zoals besproken met de klantendienst van Belomax of bij een klein pakket kan dit binnengebracht worden bij een afleverpunt in de buurt.

4)      Wanneer het product toekomt in het magazijn van belomax, dan zal dit gecontroleerd worden op gebruikssporen en alle andere aangehaalde punten in art. 3.1.

5)      Wanneer het product zoals nieuw is en nog in de originele verpakking zit, dan zal de retour goedgekeurd worden en voor 100% terugbetaald worden. Als het artikel niet in de originele verpakking zit of het artikel is al gebruikt kan er een waardevermindering worden toegepast.


Opgelet: Op maat gemaakte producten kennen geen herroepingsrecht en kunnen dus niet geretourneerd worden.


Producten die niet in aanmerking komen voor retour


- Producten die door hun aard snel verouderen of kunnen bederven;
- Audio- en video-opnamen;
- Software of computerspelletjes (incl. Playstation, Xbox, Nintendo games);
- Dagbladen, tijdschriften en magazines;
- Diensten voor weddenschappen en loterijen;