Kan ik een pooltafel installeren op iedere verdieping?

10.02.2021 #News

Een vraag die wij veel krijgen is of een pooltafel op een verdiep of op zolder geleverd en of geplaatst kan worden. Eerst en vooral is het belangrijk om hierin een onderscheid te maken tussen de manier van levering van een pooltafel met een speelveld uit MDF of met een speelveld uit leisteen.

Hoe leveren wij een pooltafel met een speelveld uit MDF

Een pooltafel met een MDF speelveld wordt voor bijna 80% voorgemonteerd geleverd. Hierdoor moet je steeds rekening houden met de afmeting van het bovenstuk van de pooltafel. Om je een idee te geven, een pooltafel die wij veel verkopen met een speelveld uit MDF is de North Gardone 7FT pooltafel of de North Gardone 8FT pooltafel. Deze tafels leveren wij in één doos en dit is zo het geval bij alle pooltafel met een speelveld uit MDF. De bovenkant van de pooltafel is volledig voorgemonteerd en het complete onderstel ligt gedemonteerd in de onderkant van de pooltafel samen met de accessoires. Je kan dan na de levering steeds de accessoires en het onderstel uit de doos halen om het gewicht te verminderen van de doos zodat je nog een bovenstuk hebt van +/- 60 tot 90 kg om naar de gewenste ruimte te brengen in huis.

De gemiddelde afmetingen van het bovenstuk van een 7ft pooltafel zijn L 215 cm x B 120 x H 22 cm”

De gemiddelde afmetingen van het bovenstuk van een 7ft pooltafel zijn L 248 cm x B 136 x H 22 cm”

Hou dus steeds rekening dat het bovenstuk van de pooltafel in één geheel verplaatst moet worden. Rechte doorgangen of een rechte trap of door een deur zijn zeker geen probleem maar hou wel rekening met bochten op een trap of met de afmetingen van een zoldergat bijvoorbeeld.

Pooltafels met een speelveld uit MDF leveren wij ook steeds zonder installatie omdat de installatie zeer makkelijk is. Je hoeft namelijk enkel het onderstel te monteren en waterpas te zetten door het uitdraaien van de pootjes.

Hoe leveren wij een pooltafel met een speelveld uit leisteen

Een pooltafel met een speelveld uit leisteen kan je makkelijker op de meeste verdiepingen installeren. Dit komt doordat de tafel nog volledig moet opgebouwd worden ter plaatse. Zo heb je meestal enkele pakketten met het frame en de poten en 3 leistenen. Hieronder bijvoorbeeld de dozen en stenen van een pooltafel met leisteen speelveld de Buffalo Pooltafel Eliminator 7FT. Hierdoor krijg je deze bijna altijd op de meeste verdiepen. Wel dien je bij een tafel met een speelveld uit leisteen rekening te houden dat je hier meestal de professionele installatie moet bijbestellen. Dit komt doordat dikwijls de banden nog bekleed moeten worden, de leistenen moeten nog waterpas gelegd worden en het laken moet nog gelijmd of geschoten worden. Bij een leisteen tafel met een leisteen uit één deel zou het nog mogelijk zijn om zelf te installeren maar er zijn maar weinig pooltafels beschikbaar die een speelveld hebben uit één leisteen want dit heeft dan weer als nadeel dat een leisteen uit één deel moeilijk in alle ruimtes of verdieping kan krijgen.

Een leisteen pooltafel leveren wij in verschillende dozen en meestal 3 leistenen waardoor deze op alle verdiepingen kan geïnstalleerd worden”

Mocht je een pooltafel bestellen met een speelveld uit leisteen dien je er wel rekening mee te houden dat wij enkele dagen voor de installatie alle dozen en stenen komen leveren en dat u dan even deze dozen en stenen naar het gewenste verdiep zou moeten brengen. Onze professionele installateurs komen dan enkele dagen na de levering langs om de installatie te doen.

Voor meer vragen over onze installatiedienst of leveringen kan u steeds contact opnemen met onze klantendienst.